Eerste rayon wedstrijd selectie dames

Zaterdag 22 oktober hadden 8 meiden van de damesselectie van O.K.K. hun eerste teamwedstrijd in de turnhal van vereniging Turnaround op het Rivium. Deze wedstrijd was best vroeg in het seizoen, dus enige spanning ging vooraf. Toch hadden de meiden erg veel zin om weer een wedstrijd te turnen. De eerste wedstrijd is altijd een soort test; hoe ver sta ik en wat kan ik nog verbeteren of wat wil ik nog verbeteren. Bovendien mochten deze 8 meiden voor het eerst het nieuwe selectiepakje aan en wat zagen ze er flitsend uit!

De eerste ronde waren Rosalie en Lotte aan de beurt. Zij vormden een team met twee meiden van K.D. O. Krimpen. Rosalie had nieuwe oefeningen, omdat ze een jaar ouder is. Ze liet een hele stabiele eerste wedstrijd zien zonder grote fouten. Lotte had dezelfde oefeningen, maar turnde een paar nieuwe moeilijkere onderdelen, zoals overslag – salto en wat gingen deze goed! Ze behaalden een mooie tweede plaats en zaten maar 0,2 punten af van team 1.

In de tweede ronde vormden Iva, Suzanne en Mirthe met 3 dames van K.D.O. Krimpen een team. Zowel Suzanne als Mirthe draaien een sterke wedstrijd zonder grote fouten. Mirthe liet voor de eerste keer een flikflak op de balk zien, wauw, wat knap Mirthe! Suzanne was heel gedreven en het resultaat was te zien! Voor Iva was deze wedstrijd wegens een blessure de eerste sinds een lange tijd. De wedstrijd was vroeg in het seizoen, dus ze besloot dit keer twee toestellen te turnen. Dat kon, omdat het een teamwedstrijd was.  Wat straalde Iva tijdens haar vloeroefening en ze kreeg hier vele opmerkingen over.  Deze meiden behaalden met hun mooie oefeningen een knappe eerste plaats.

De laatste ronde vormden Judith, Esmee en Julia samen met een dame van K.D.O. een team. Zij moesten turnen in een sterk deelnemersveld. Judith liet voor het eerst een hele schroef zien op de vloer, wat ontzettend knap Judith! Esmee heeft grote stappen gemaakt en Julia liet een wedstrijd zien zonder grote fouten. Alle drie hebben door blessures, stage, werk e.d. niet de voorbereiding gehad die ze zouden willen, maar des te meer was het ontzettend knap wat ze neer hebben gezet. Ze behaalden een mooie derde plaats.

De meiden hebben geknokt en het resultaat was er. Top gedaan meiden! En dank aan de meisjes en dames van K.D.O. Krimpen voor hun mooie bijdrage in de teams! Zaterdag 5 november moeten de andere 17 meisjes van de selectie van O.K.K. hun eerste wedstrijd in de Drie Maenen turnen. Komen jullie ook kijken?