Meidenselectie

De meidenselectie is een hechte en hardwerkende groep met zo’n 25 meiden met een leeftijd variĆ«rend van 6 tot 23 jaar. Deze groep meiden traint twee of drie keer in de week voor de regionale en districtswedstrijden. De aantal trainingsuren varieert van vier tot zeven uur per week. De meeste trainingen worden in de sporthal de Drie Maenen gehouden, maar op de vrijdagen wisselen we de sporthal in Bergambacht en de turnhal in Lekkerker af. Elke les komen de wedstrijdtoestellen aan bod; de kast/het Pegasus, de ongelijke brug, de balk en de vrije oefening. Er wordt veel gewerkt aan de individuele oefeningen en komen er veel neven situaties aan bod. Er wordt van de dames verwacht dat zij zelfstandig en met een goede werkhouding aan de slag gaan. In de selectiegroep worden de meiden onderling door elkaar aangemoedigd om zo nieuwe onderdelen te behalen. Maar plezier staat ook in deze groep voorop!

De meiden tot 12 jaar turnen met behulp van verplichte oefenstof waarbij ze de basis van het turnen onder de knie krijgen (kracht, lenigheid, coƶrdinatie, snelheid en balans) en leren om op muziek te bewegen. Zij turnen op wedstrijden mee in het niveau van D1 & D2.

De meiden die ouder zijn dan 12 jaar krijgen eigen oefeningen en kunnen zo de geleerde basis verder uitbreiden tot moeilijkere onderdelen. Zij turnen in de 4e en 5e divisie.

Ook oefenen de dames aan het einde van het seizoen voor de jaarlijks terugkerende uitvoering. Hier laten zij zien wat ze kunnen. Elke jaar is het weer een spektakel om naar de acts van de damesselectie te kijken.