Recreatie

Meidenrecreatie

OKK heeft 5 meisjesgroepen. De jongste groep is vanaf ongeveer 5,5 jaar. De kast, het pegasus, de brug ongelijk, de balk en de lange mat komen bijna elke les aan bod. We doen niet alleen maar toestellen, maar we beginnen de les altijd met een warming-up, waarbij kracht en lenigheid ook aan bod komen en we eindigen bij de jongere groepen altijd met een spelletje.

Bij turnen komt elke spiergroep aan de beurt. Tijdens de les maken de kinderen veel soorten bewegingen; radslagen, handstanden, rollen, salto-achtige bewegingen, zwaaien, evenwichtssituaties, etc. Ondanks dat turnen een individuele sport is, leren de kinderen ook samenwerken in de groepjes en soms elkaar te vangen in simpele situaties. OKK bezit ook een tumblingbaan. Elke les voor een vakantie wordt hier gebruik van gemaakt.

De groepen zijn op leeftijd ingedeeld, maar iedereen werkt op zijn eigen niveau. De leiding houdt hier rekening mee. Zo blijft er voor iedereen een uitdaging. Er is ook een meisjesselectie. Een meisje kan voor een proefperiode uitgenodigd worden als de leiding denkt dat het meisje het aan kan. Meestal zijn dit meisjes van 5 of 6 jaar.

De meisjesgroepen hebben elk jaar een onderlinge wedstrijd en een uitvoering. De 3 oudste groepen doen ook mee aan een springwedstrijd. Dit zijn groepswedstrijden.

Ben je nieuwsgierig, je mag altijd een keer een proefles komen volgen om te kijken of het was voor je is! Kijk op het lesrooster wanneer jouw leeftijd aan de beurt is!