50-Fit / Snowfit

Steeds meer gymnastiekverenigingen bieden er de mogelijkheid toe en steeds meer Nederlanders maken er gebruik van: Snowfit. In het verleden heeft OKK met veel succes de optimale voorbereiding gegeven voor de wintersportvakantie en ook dit jaar is er weer een snowfit cursus.

Om te kunnen wintersporten hoef je niet echt een getrainde sportman of sportvrouw te zijn, maar het is een misverstand om te denken dat langlaufen of alpineskiën geen inspanning kost. Zonder een goede conditie is de kans op een blessure aanzienlijk groter. Jammer is het dan ook om te moeten constateren dat elk jaar zoveel mensen enkele dagen last hebben van
spierpijn of erger nog: een meer of minder ernstige ski-blessure oplopen. Skiërs en langlaufers die een aantal maanden voor de vakantie met wat lichamelijke inspanning beginnen, doen zichzelf daarmee dan ook een groot plezier en kunnen blessures voorkomen. Snowfit verbetert de algemene conditie, het geeft een voorbereiding op de specifieke ski-bewegingen en de ski-technieken. Natuurlijk wordt er ook weer gewerkt aan de verbetering van het reactievermogen en evenwicht. We verwachten dit jaar te starten met een gezellige groep, waarmee je samen toeleeft naar die sneeuwvakantie onder meer door het uitwisselen van ervaringen en tips. Het geeft voorpret envergroot zeker het plezier tijdens de sneeuwpret zelf.

De Snowfitcursus wordt gegeven tijdens de normale les voor de fifty-fit, waarbij tijdens het winterseizoen de nadruk op specifieke ski-bewegingen en ski-technieken ligt. We sluiten dan ook niet uit dat er leden zullen blijven ‘plakken’ bij deze leuke les.

50-fit / Snowfit wordt gegeven op donderdagavond van 20:30-22:00