Volksdansen

Volksdansen

Op donderdagavond wordt er van 17:45 tot 18:45 door een groep dames en heren in de leeftijd van 45+ gedanst. Tijdens de les worden er verschillende dansen gedaan:

– Groepsdansen
– Koppeldansen
– Volksdansen
– Linedansen

Het volksdansen is op folkloristische muziek en er worden dansen uit allerlei landen gedaan. Het line- en groepsdansen is op leuke hits van vroeger of rustige muziek van nu. Tijdens de dansen is er veel variatie en wordt er vaak gewisseld van danspartner.

Samen bewegen
In beweging blijven is belangrijk voor ons allemaal, maar niet iedereen heeft zin om in een sportoutfit te springen op hippe hedendaagse dancemuziek. Tijdens deze les komt u in uw gewone kleding en heeft u een gezellige dansavond, maar werkt u ongemerkt toch aan uw conditie en verbetert u uw balans. Ook ‘hersengymnastiek’ is onderdeel van de les. Bij het aanleren van dansen, wordt uw geheugen op de proef gesteld! Daarnaast is het sociale aspect is ook belangrijk: u ontmoet andere dorpsbewoners, maakt samen plezier en bent samen trots als een dans na een aantal keer oefenen helemaal gelukt is.