Onze Sponsoren

 • MaTaJoy

  matajoy

  KAPSALON- BYOUX 
  MASSAGEEnquete

Hoe vaak bezoek je deze website?
 
14/1 ♂ District kamp. PDF Afdrukken E-mail

Zaterdag 14 januari was de eerste wedstrijd voor de jongens die uitkomen in de verplichte oefenstof te Ablasserdam. Bij deze wedstrijd had OKK een afvaardiging van 7 turners. Van de 7 turners waren er twee turners (Bjorn van Vliet en Luuk van Veen) die naast deze wedstrijd ook nog een tweede wedstrijd moesten turnen op 21 januari in Waddinxveen.

Bij de Pupil niv. 10 - 4e divisie deden Tom Spek, Savio Kentie en Gijs Weijer als 1e jaar pupil mee en Valentino Hogewoning als 2e jaar pupil. De jongens werkte tijdens de wedstrijd de Olympische toestelvolgorde af en begonnen dus op vloer.

Valentino turnde een stabiele oefening en deze werd dan ook beloond met een mooie score van 17.050, de andere jongens lieten zien dat ze de zenuwen redelijk onder controle hadden wat resulteerde in een mooie 13.300 voor Savio, 14.000 voor Gijs en een 14.150 voor Tom.

Het volgende toestel voltige lieten alle jongens zien dat het harde werk tijdens de trainingen niet voor niets was geweest en turnden zelfs beter dan in de laatste training.

Door naar ringen. Bij ringen werden door een strenge jury bij heel veel jongens bepaalde elementen niet geteld en dat resulteerde in lagere cijfers dan gewend, maar ondanks dat wel hele goede cijfers. Zo kwam Tom op 10.550, Gijs op 10.100 en Savio op 13.300. Valentino die al wat meer ervaring had met de oefening kwam op een mooie 14.800 uit.

Als 4e was het toestel sprong aan de beurt. Op dit toestel was hard geoefend op de salto en resulteerde in mooie sprongen welke dan ook royaal beloond werden.

Brug is als voorlaatste toestel aan de beurt. Hier werden hele nette en strakke oefeningen geturnd door de jongens waarbij ze op de volgende cijfers uit kwamen, Gijs 14.450, Savio 14.500, Tom 14.700 en Valentino 16.500.

Het koningsnummer rekstok was als laatste aan de beurt. De jongens kregen helaas te maken met pech tijdens het inturnen, ze draaiden namelijk één voor één blaren. Door de blaren zou het een pijnlijke laatste oefening worden van de wedstrijd, maar ondanks de blaren hebben de jongens zich er goed door heen geknokt met een paar mooie cijfers, Tom 13.000, Gijs 12.600, Savio 14.950 en Valetino 15.900.

Met deze 1e wedstrijd achter de rug hebben de jongens laten zien dat ze met dit nieuwe niveau een goede start hebben gezet en weten waaran ze moeten werken voor de rest van het seizoen. 

Wat extra was voor de jongens bij deze wedstrijd is dat de beste 6 zich direct zouden plaatsen voor de bondsfinale 4e divisie later in het seizoen. Valentino wist met een score 97.100 de 1e plaats te pakken en zich dus te plaatsen voor de finale!

alt alt

Bij de instap niv. 12 - 4e divisie liet Noah Willemse zien dat ook hij hard getraind heeft richting deze wedstrijd. Hij turnde op alle toestellen mooie oefeningen wat resulteerde van laag in de 17.000 tot hoog in de 17.000. Vooral op voltige blinkte hij uit, dit was ook meer dan verdiend na als het harde werk om te oefenen op het flanken op de paddestoel. Helaas had hij een val bij sprong waardoor hij zijn kans op plaatsing voor de finale misliep.

Al met al had Noah ondanks zijn val een mooie score van 96.8500.

Bij de Benjamins niv. 10 - talentendivisie konden Luuk van Veen (7 jaar) en Bjorn van Vliet (6 jaar) zich opmaken voor een wedstrijd vol spanning en zenuwen, want ja hoe gaat het er nu precies aan toe tijdens zo'n wedstrijd? En wisten ze hun oefeningen te onthouden? Het was voor deze jongens dan ook belangrijker om ervaring op te doen in plaats van te winnen, je kan dus wel zeggen dat het hier ging om "meedoen is belangrijker dan winnen"!

Bjorn had toch best moeite om zijn zenuwen in bedwang te houden, maar liet toch zeker zien dat hij er echt voor wilde gaan en turnde dan ook voor een eerste wedstrijd prima oefeningen. Hij liet dan ook op brug en rek mooie oefeningen zien wat resulteerde is 14.150 op brug en 14.550 op rek. Daarbij haalde hij een mooi eindtotaal van 77.750 punten!

Luuk kon de zenuwen iets meer in bedwang houden en turnde net als Bjorn een goede wedstrijd. Waar Bjorn op brug en rek hoog scoorde, zaten de hoge scores bij Luuk op sprong en brug, namelijk een mooie 15.600 op sprong en zelfs een 16.700 op sprong! Met deze mooie scores kwam Luuk uit op een eindresultaat van 79.000 punten.

Bjorn en Luuk hadden naast deze wedstrijd op 21 januari nog een wedstrijd welke samen met de wedstrijd van 14 januari uit moest maken wie de beste 6 waren om door te stromen naar de 1/8 finales. Tijdens deze wedstrijd waren de rollen omgedraaid en wist Bjorn nu beter de zenuwen in bewang te houden en kwam met een eindscore van 73.650 dan ook boven Luuk welke een score had van 68.300. Het neemt niet weg dat de jongens voor een eerste wedstrijd een mooi resultaat hebben neergezet en hiermee verder kunnen bouwen.

Kevin den Uijl

 

 
 • pr sponsorclicks

  Bestelt u wel eens online? Dan kunt u onze club steunen, zonder dat het u iets kost! Het enige wat wij vragen is d.m.v. een klik op het SponsorKliks logo naar de webwinkel toe gaan, waar u wat wilt bestellen. O.K.K. krijgt dan automatisch een commissie, terwijl u gewoon dezelfde prijs betaalt!

   

   

  Voor twee nieuwe toestellen wordt door O.K.K. nog gespaard. Het betreft ten eerste een Soft Top Balk welke in het damesturnen verplicht wordt in het nieuwe turnseizoen. Deze balk is net als de Plankoline geintroduceerd om de kans op blessures te verkleinen door de belasting op de gewrichten te verminderen.

  Ten tweede is een nieuwe herenbrug nodig in De Drie Maenen. Nu het jongens- en herenturnen een stijgend niveau heeft bij O.K.K. worden er moeilijkere onderdelen geturnd. De huidige brug, welke al behoorlijk oud is, is voor de grote jongens en heren helaas niet meer toereikend.

  Kosten: Soft Top Balk € 750,- en Heren Brug € 3.150,-

  Wilt u als bedrijf O.K.K. steunen? Dan komen wij graag met u in contact!
  Bij hoofdsponsoring kunnen we in overleg samen komen tot een passende tegenprestatie.

Wie is online?

We hebben 10 gasten online

Inloggen geregistreerde leden

Ingelogd krijg je toegang tot andere delen van de website. Ben je nog niet geregistreerd, stuur dan een e-mail naar de secretaris.Main page Contacts Search Contacts Search