Aerobics

Aerobics

Bij OKK wordt al tientallen jaren aerobics gegeven. Een blijvertje dus binnen de fitnesswereld en zeker geen eendagsvlieg! Dat is niet zo verwonderlijk, want de aerobische ademhaling is dé manier om je conditie op te bouwen!

Lesinhoud
Een aerobicsles bestaat altijd uit een warming-up, een aantal zogenaamde series die op logische wijze aan elkaar worden geregen, spieroefeningen (voor onder andere buik, benen en billen) en natuurlijk een cooling-down. Bij OKK is de les over het algemeen een combinatie van low-impact (hierbij blijft er altijd één voet aan de vloer) en high-impact (beide voeten zijn tegelijk los van de vloer). Mocht je echter niet kunnen of willen springen, dan is dat zeker geen reden om weg te blijven, want er wordt altijd een alternatief geboden voor de gesprongen pasjes.

Afwisseling
Afwisseling is het devies bij de aerobicslessen van OKK! Elke week is er weer een gemakkelijk te volgen nieuwe les met andere pasjes dan de week ervoor. Je doet dus nooit weken achter elkaar hetzelfde! Ook wordt er elke week andere muziek gebruikt. En door de verschillende muziekstijlen die dan langskomen, krijgen de lessen soms ook een andere sfeer: zo wordt er wel eens een knipoog gegeven naar bijvoorbeeld de Latijns-Amerikaanse muziek, het discotijdperk, de countrystijl en vechtsportbewegingen. Vaak hebben de lessen ook een rode draad, zodat het nog makkelijker is om de series te volgen en te onthouden.

Proberen?
De aerobicsgroep is een gezellige groep met dames van verschillende leeftijden. We kunnen altijd nieuwe leden gebruiken, dus kom gerust eens een keertje kijken of meedoen! Dan kunt u zelf ervaren hoe leuk aerobics is!

De aerobicsgroep traint op dinsdagavond, met uitzondering van de schoolvakanties, in de grote zaal van De Drie Maenen, van 18:45 tot 19:45 uur.

Tot ziens!